Perşembe, Temmuz 05, 2012

ÖSGD: Sesli oku, onlar da duysun.

Özel Sektör Gönüllüleri Derneği'nin Sesli Kitap Gönüllüleri projesine verdiği desteği vurgulamak için yapılan bir çalışma. GETEM ve Türk Telekom işbirliğiyle oluşturulan Türkiye'nin İlk Telefon Kütüphanesi projesi bildiğiniz gibi ücretsiz olarak görme engellilerle buluşuyor. Eğer siz de kitap okuyarak projeye destek vermek isterseniz GETEM'in sitesini ziyaret ederek konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Projenin "harbi gönüllü" olmayı gerektirdiğini belirtmek lazım. Çünkü kitabı sesli okumak zahmetli ve bence okuyucu için okunan hikayeden uzaklaştıracak bir yöntem. Okuma yaparak destekte bulunanları tebrik etmek lazım.

Diğer taraftan projenin iletişiminin yapıldığı web sayfasını görme engellilerin kullanımına uygun hale getirseler ne güzel olur. Kaldı ki görme engelliler için web sitesi kullanabilmek, en az kendilerine kitap okunması kadar etkili olabilir. Mesela şunun gibi birşeyin geliştirildiği, sesli komutları yerine getirecek bir web sitesi... Siri'den ya da Siri kadar komplike bir çalışma yapılamıyorsa herhangi bir markanın çağrı merkezinden bile ilham alınabilir.

ÖSG'nin projeye nasıl destek verdiğine gelince... ÖSG'ye üye kuruluşlara yapılan çağrının ardından Accenture, Boyner, Cargill, HSBC, Microsoft, Petrol Ofisi, PricewaterhouseCoopers, Procter & Gamble Turkey, Roche, Total, Tepum Sigma şirketlerinden 300'ü aşkın kişi gönüllü kitap okuyuculuğuna başlamış...

Ya metafor? Sanırım şu cümle özetleyecek: "Ah bu metaforlar beni hasta ediyor..."

Ajans: Y&R, Türkiye 

Hiç yorum yok: