Salı, Ocak 24, 2012

İki reklam arasındaki tek farkı bulun!

Pamela Anderson'un reklam yüzü olduğu Patos'un yeni reklam kampanyasını izlemişsinizdir. Henüz yayınlanmadan kendisinden söz ettiren Megan Fox'lu Doritos Fritos reklamı gibi Patos reklamının da PR'ı iyi yapılmıştı. Reklamın ilk karesi sosyal medyaya düşmüş, ardından giydiği mayo sayısına kadar reklamla ilgili haberler yayılmıştı.

Kampanya ile ilgili bir detayı paylaşmak istedim. İlk yayınlanan reklamın suni teneffüs anında Pamela ile zeki çocuğun dudak temasını görüyoruz. Ancak sonradan bu kısmı kaldırmışlar. Muhtemelen RTÜK'ten uyarı aldılar. Ya da kendilerine reklamla ilgili şikayetler geldi ve düzeltme yaptılar. "Aile var kardeşim ne biçim reklam yayınlatıyorsunuz böyle" kalıbıyla gelen şikayetleri duyar gibiyim.

Google amcaya bir sorayım dedim Patos'u... Kimdir, neyin nesidir? Karşıma ilk çıkan sonuç Pamela Patos Yiyor | facebook.com başlığındaki facebook hesabının reklamı. Hesap çok durağan, yetersiz, interaktivite sıfır. Bilgiler başlığını tıklıyorum "henüz bilgi yok" diyor! Birkaç fotoğraf ve videodan ibaret yetersiz bir sayfa. Diğer taraftan Kraft Foods Company web sitesinin Patos başlığında hala Beren Saat bulunuyor. Yeni reklam kampanyası burada paylaşılmaya değer görülmemiş herhalde, yok. 

İnternetteki bütün sitelerde ilk reklam var. Ancak televizyonda yayınlanan reklam farklı. Enteresan... Milyon dolarlık reklamlar yapıyor ama bunu bir türlü bütünleşik hale getiremiyosun. Rakipler sosyal medyada güzel işler çıkarıyorken bu kadar dağınık bir algı yönetimi insanı düşündürüyor.

İlk reklam:

Revize edilen reklam:


Google arama sonucu

Facebook

Kurumsal

Hiç yorum yok: