Perşembe, Kasım 16, 2006

BU İŞ YÜREK İSTER!

Dün akşam, A Milli takımımızın son dünya şampiyonu İtalya ile oynadığı maçtaki Genç Parti reklâmlarını görmüşsünüzdür. Görmeyenler için:

Bu iş yürek ister!
Fındık 8 YTL olacak!

Mazot 1 YTL olacak!
ÖSS ve harçlar kalkacak!


Ayrı ayrı spotlarda, alt yazı şeklinde yayınlanan bu reklâmlar çok ilgimi çekti. Hatta bir ara gülmekten kendimi alamadım. “MAZOT 1 YTL OLACAK!” Motorin değil, mazot. Tam da halkın içinden halk dilinde bir söylem. “FINDIK 8 YTL OLACAK!” Geçtiğimiz ay yaşadığımız olaylı fındık mitinglerinden sonra tabiri caizse “cuk” diye oturmuş. “ÖSS VE HARÇLAR KALKACAK!” Geleceği bir sınava bağlanmış gençler ve aileleri için tam yeri ve zamanında. Ve totalde “BU İŞ YÜREK İSTER!” Evet aynen öyle; mazotu 1, fındığı 8 lira yapmak ve ÖSS ile harçları kaldırmak, yürek ister.

Bunun yanında MHP’nin de reklâmı yayınlandı maç esnasında. Bakın MHP ne diyor:

Türkiye’nin onurlu geleceği.
Tek başına lider.

Ve bu sabah billboardlarda gördüğüm MHP reklâmları:

Milliyetçi, demokrasi, kalkınma.
Lider ülke Türkiye için tek başına iktidar.


Zaten hali hazırda MHP’ye oy vereceklerin dışındakilere seslenmiyor gibi MHP reklâmları. Üstelik bir şey de anlatmıyor seçmene: “Milliyetçi, demokrasi, kalkınma.” , “Lider ülke Türkiye için tek başına iktidar.” Ne demek bunlar?

Cem Uzan bir şeyler vaad ediyor, ya Devlet Bahçeli? Gerçi Genç Parti’nin vaatlerinin ne kadar gerçekçi olduğu da tartışmaya açık. İşin bu boyutu beni aşar. Ancak siyasal reklâmcılık adına güzel bir örnek. Sadece bu iki parti yarışmış olsaydı yarışı kim kazanırdı acaba? Haa bu arada, Ali Taran hala Genç Partinin iletişim işlerini yürütüyor mu?

Hiç yorum yok: