Pazartesi, Temmuz 23, 2012

Alfabetik Sıralamaya Göre İstanbul Birinci






































İnsan iyi şeyler söylemek istiyor bi yerde, ama olmuyor arkadaş. Uzun uzun da yazmak istiyor ama yaza yaza da iftar gelecek. O yüzden şöyle bi özet geçelim.

Şimdi efendim burası Tokyo'nun resmi sitesi, burası Facebook sayfası(2.127), şurası da twiter (2,712) sayfası. Bu gördüğünüz Madrid'in resmi sayfası, şurası Faceebok (35,811), burası da Twitter sayfası(8,101). Bir de Youtube sayfası var unutmadan. Şimdi tıkladığınız yer İstanbul'un resmi sitesi, bu tıkladığınız Facebook (3,574), bu da twitter (709) sayfası. 

Tokyo Kasım 2011'de, Madrid Nisan 2012'de İstanbul da Temmuz 2012'de logo lansmanlarını yaptılar. Velhasılı erken kalkan yol almış, Japon kardeşlerimiz logonun anahtarlığını bile yapmışlar. Bu arada Japon ve İspanyol kardeşlerimiz kendi dillerinin yanında, İngisizce(l) ve neden Fransızca web sitesi yaparlar diye bizimkiler hiç sorgulamışlar mıdır acaba? Aslında seçilen logonun da oylamaya sunulan logo olmadığını sadece ben bilmiyorum, yazının devamına tıkladığınızda siz de şahit olacaksınız. 

Şimdi kendi kendinize yorumlayın bakalım ama fazla dağılmayın oruç oruç... Yorumlarken içeriklere ve tasarımlara da alıcı gözle bir bakın!? Öyle boş boş gezinmeyin... Sonra sağda solda bilmiş bilmiş ahkam kesip duruyosunuz.

Bu arada fazla vakit kaybetmeyin diye söyleyivereyim, Madrid'in logusunda yirmibinyirmi değil, M20 yazıyor. Bu Magirus dolmuşların modeli gibi bişey yani...


Şu bildiğiniz halk tarafından oylanan logolar:

Hiç yorum yok: